Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Karlavagnen

Förskolan Karlavagnen ligger 15 km söder om Malung. En förskola med en avdelning med plats för upp till 20 barn i åldern 1-5 år.

Förskolan finns på samma område som Yttermalungs skola och ligger naturskönt med nära till vår ”lilla skog”, skidspår och skridskoplan. Förskolans gård som är inhägnad med ett staket erbjuder lekstuga, gungor, sandlåda, en bil av trä, utediskbänk, trähästar och en liten rutschbana. Utanför gården finns en större kulle med stor rutschbana, gräsplan och en båt.

Läroplanen för förskolan ( Lpfö98/10) är vårt styrdokument och den genomsyrar hela vår verksamhet.

Tema under hösten 2015 är miljö och natur.Vi jobbar även med Babblarna, ett material som på ett lekfult sätt tränar språkutvecklingen från tidigt ålder.

Vi dokumenterar barnens utveckling och lärande.

Vi har ett nära samarbete med fritidshemmet Polstjärnan som uppskattas av barn,föräldrar och personal.En viktig uppgift för oss är att barnen känner sig trygga och trivs hos oss. Att vara närvarande i leken och att skapa trygga och goda relationer i gruppen. Att barnen utvecklar en förståelse för sig själva och för sin omvärld, får en positiv syn på framtiden och tror på sin egen förmåga att lära.

Vi har ljusa rymliga lokaler och innemiljön förändras efter barngruppens intressen och behov. I gymnastikhallen leker vi lekar och gör enkla redskapsbanor. I vårt målarrum ger vi barnen möjlighet att inspireras och utveckla sitt skapande. Vi arbetar så att alla barn ska få möjlighet till ett mångsidigt och sammanhängande lärande. Vi lägger stor vikt vid leken då vi vet att i leken läggs grunden för det livslånga lärandet. Vi sätter fokus på det barnen är bra på och värnar om barns inflytande. Vi arbetar aktivt med att ta tillvara på barnens fantasi och deras uppfinningsrikedom och tillsammans hitta möjligheter.

Varje vecka gör vi en utflykt.

Barnen har tillgång till Ipad och dator.


förskolebarn som målar

Vi skickar ut månadsbrev och berättar vad som ska hända.

Förskolan har fem planeringsdagar/år då den hålls stängd.

Vi erbjuder utvecklingssamtal höst och vår.

Föräldramöte 1ggr/år.


Plan för diskriminering och kränkande behandling

Kontakter

Namn/e-post

Titel

Telefon

 

Viviann Paulsson

Förskolechef

0280-183 50

 

 

 

 

 

Marit Sundén

Förskollärare

0280-187 38

 

Petra Nordström

Barnskötare

0280-187 38

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad 2016-06-20 av