Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Malung-Sälens gymnasieskola


Detta händer på Malung-Sälens Gymnasieskola

 

Den 19 oktober kl. 18:00 slår Malung-Sälens gymnasieskola och VDUF upp sina portar för att visa upp programutbudet inför kommande läsår.

På mässan kommer du att möta representanter från de olika programmen på Malung-Sälens gymnasieskola och Vansbro utbildningscentrum. Du kommer att ha möjlighet att gå på informationspass utifrån dina egna intressen.

Riksidrottsutbildningarna (ett pass) kl. 18:45

Freeridegymnasiet och Skidlärargymnasiet två pass kl. 18:45, 19:45

Övriga program (tre pass) kl. 18.45, 19.15 och 19.45

Lokaler anvisas på plats!

VÄLKOMMEN!

 

 

 
Om skolan

En fräsch gymnasieskola med en positiv framtidstro, där alla lämnar skolan med verktyg för framtiden, ofta i nära samarbete med näringslivet.

På Malung-Sälens gymnasium känner alla varandra och du får som elev utrymme att synas. Vi vill att du ska utvecklas och nå din fulla potential i dagens och morgondagens värld.

Telefonnummer till skolans personalPDF

Läs mer om skolan! 

Pulshöjande aktiviteter

Forskning har visat att pulshöjande aktiviteter ger goda effekter på inlärning och därför har idrottslärarna tillsammans med ledning och idrottsintresserade lärare skapat möjlighet för eleverna på skolan att börja dagen i pulsens tecken.

Varje skoldag mellan kl. 8 och 8:30 hålls olika pulshöjande aktiviteter i och kring skolans idrottshallar, t ex spinning, fotboll och promenad/löpning. Efter avslutat pass belönas de deltagande eleverna med en frukostbiljett som gör att de efter dusch och ombyte kan äta gratis frukost innan den teoretiska skoldagen sätter igång.

 

 

 

Snart är det dags!

För dig som går i nian är det snart dags att ta det stora klivet ut från högstadiet och börja på gymnasiet!

Det finns många olika gymnasieprogram. Hos oss på Malung-Sälens gymnasieskola hittar du både de traditionella programmen som förbereder dig inför framtida högskolestudier och yrkesförberedande program. Här hittar du vårt nuvarande programutbud.

Vill du söka till våra riksrekryterande och nationella idrottsutbildningar hittar du information och ansökningshandlingar hos Svenska Skidförbundetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ansökan är öppen mellan 1 oktober och 1 december.

Dags att söka till gymnasiet!

För dig som ska börja gymnasiet hösten 2017 är det hög tid att bestämma vilken utbildning du vill läsa.

Ansökan till skid- och snowboardutbildningar söker du senast första december till Svenska skidförbundet.

Klicka här för att komma vidare till programutbudet 2017

Sidan uppdaterad 2017-09-28 av

Karta