Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Gymnasieprogram 2016-17

Här kan du hitta information om de olika gymnasieprogram som finns tillgängliga på skolan.

Om du är intresserad av att söka RIG - Alpint, Snowboard eller Freeski eller Freeridegymnasiet gör du detta till Svenska skidförbundet senast 1 december.


Nationella yrkesprogram

Målet med dessa program är att du ska kunna påbörja en yrkesbana efter utbildningen.

 


Nationella högskoleförberedande program

Målet med dessa program är att du ska vara väl förberedd för vidare studier direkt efter utbildningen.

 

Riksidrottsgymnasium

För dig som satsar på en internationell karriär på elitnivå inom skidor (alpint), snowboard eller Freeski. Du får möjlighet att kombinera din elitsatsning med studier på ett högskoleförberedande program. Programmen du kan välja mellan inför hösten 2016 är samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap och ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi. Vid frågor kontakta studie- och yrkesvägledare, Lotta Kihlström 010-121 97 09.

Utbildningen måste sökas genom Svenska Skidförbundet senast 1/12-2016.

Nationell Idrottsutbildning, NIU.

För dig som satsar på en nationell karriär på elitnivå inom jibbskidor och snowboard.
Du får möjlighet att kombinera din elitsatsning med studier på ett yrkesförberedande program.

Programmet du kan söka inför hösten 2016 är hotell- och turismprogrammet med inriktning turism och resor. Vid frågor kontakta studie- och yrkesvägledare, Lotta Kihlström 010-1219709.

Programblad

(2016-10-10)


FreeridegymnasietPDF


 

Särskilda varianter

Skidlärargymnasiet är för dig som vill utvecklas still en duktig skidåkare och ledare. Du älskar skidåkning och vill jobba i en trendkänslig och utåtriktad bransch.

Programmet är en särskild variant, en yrkesutbildning med yrkesutgången skidlärare med inriktning mot hotell och turism. Utbildningen är unik i sitt slag i Sverige och har riksrekrytering. Under dina tre år kommer du att genomgå av Svenska Skidrådet sanktionerade stegutbildningar.

Gastrogymnasiet är en yrkesutbildning med yrkesutgång kock med fokus på gästens totalupplevelse. Du kommer, utöver det traditionella köket, att få kunskap om att presentera och genomföra matlagning som en del av ett större koncept vid olika aktiviteter i turistmiljöer såsom fjäll, skog eller annan utemiljö. Det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) sker under hela utbildningen genom studiebesök, projektarbeten, teoretiska och praktiska moment på APL-platsen. Den regionala näringen i Sälen ser samarbetet som ett bra sätt att rekrytera framtida medarbetare.

 

Vid frågor kontakta studie- och yrkesvägledare, Lotta Kihlström 010-1219709.


Programblad

(2016-10-10)

SkidlärargymnasietPDF

GastrogymnasietPDF

 

Introduktionsprogrammen

Introduktionsprogrammen ska ge obehöriga elever möjlighet att bli behörig till ett nationellt program, förberedas för arbetsmarknaden eller gå vidare till annan utbildning.

Programblad

(2016-10-05)


Introduktionsprogram (IM)PDF

 

Sidan uppdaterad 2017-09-19 av