Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Om skolan

Välkommen till oss på Malung-Sälens Gymnasieskola.

EN FRÄSCH GYMNASIESKOLA MED EN POSITIV FRAMTIDSTRO

Efter avslutad utbildning lämnar du skolan med verktyg för framtiden.

På Malung-Sälens gymnasieskola känner alla varandra och du får som elev utrymme att synas. Vi vill att du ska utvecklas och nå din fulla potential i dagens och morgondagens värld.

Kanonläge för dig som är intresserad av vintersport

Om du är intresserad av vintersport är ett program på Malung-Sälens gymnasieskola i Dalarna ett utmärkt val. Väljer du Skidlärarutbildning eller Freeride/Snowboard får du möjlighet att använda 2 dagar per vecka till träning och utbildning utanför skolans väggar. Under skidsäsongen sker det främst i Sälenfjällen och Trysil.

Väljer du Freeride/Snowboard eller Skidlärarutbildning ingår praktik i din utbildning. Det är viktigt att skolan är en del av verkligheten och inte fungerar som en egen liten värld och därför tar vi in verkligheten i skolan, för att sedan släppa ut dig i verkligheten. Under åren på Malung- Sälens gymnasieskola kommer du att lära dig mycket på olika företag i din bransch.

Malung-Sälens gymnasieskola har elevboende

Många av skolans elever är från andra delar av landet och bor på elevboende i närheten av skolan. Vi har öppet varje kväll med vuxenstöd.

Västerdalarnas utbildningsförbund

Sedan 1 januari 2016 är Malung-Sälens gymnasieskola en del av Västerdalarnas utbildningsförbund. Tillsammans med Vansbro utbildningscentrum ger vi våra elever stora möjligheter att hitta den utbildning de söker.

Välkommen till en annorlunda skola med stora möjligheter!

Sidan uppdaterad 2016-10-11 av