Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Rösträkning

Rösträkningen i vallokalerna är öppen för allmänheten.

Rösträkning i vallokalen

När röstningen avslutas på valdagen klockan 20.00 börjar röstmottagarna i varje vallokal räkna rösterna. Först räknas riksdagsvalet, sedan kommunfullmäktigevalet och sist landstingsfullmäktigevalet. Röstmottagarna rapporterar in uppgifterna, som publiceras på valmyndighetens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

De förtids- och utlandsröster som inte kommit fram till vallokalerna under valdagen räknas av valnämnden i respektive kommun den 12 september.

Rösträkningen i vallokalerna är öppen för allmänheten. Även kommunens mottagning av rösterna på valnatten - bottenvåningen i kommunhuset i Malung - är öppen för allmänheten efter klockan 20.00.

Ett preliminärt resultat som säger hur många procent av rösterna som partierna har fått i riksdagsvalet kan komma redan på valnatten den 9-10 september. Resultatet publiceras härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Måndagen den 10 september klockan 08.30 börjar länsstyrelsen den slutliga rösträkningen. Nu redovisas antal röster för alla partier och även personröster. Resultaten publiceras i takt med att de räknats och registrerats in hos länsstyrelsen. Räkningen är offentlig.

Det slutliga resultatet för riksdagsvalet beräknas vara fastställt och klart i slutet av veckan. Samtliga resultat beräknas vara publicerade cirka tio dagar efter valdagen.

Sidan uppdaterad 2018-09-06 av