Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Kulturprogram

I vårt utbud kan Du hitta föredrag, författarbesök, utställningar, teater, konserter,
skollovsprogram och
mycket mera.

Utställningarna visas i samlingssalen i entréplan.
Välkomna!

Inga program för tillfället.

Jessie's värld

Vernissage tisdag 28 maj 16:00 - 19:00

Utställningen pågår 28 maj till 20 juni.

Delfin - Jessie

Utställning / Vernissage

Jessica Eneroth är nu känd som en Lars Lerins lärling.

Jessie som hon kallades ibland växte upp och gick på dagis och småskola i Yttermalung, högstadiet i Malung och Estetlinjen på Sundstagymnasiet i Karlstad.

Jessica Eneroth kallar denna utställning – Jessies värld- vilket skildrar hennes penseldrag i Molkom där hon bor nu men också glada och tunga stunder genom bildernas poesi på resa till Brasiliens Rio eller med de övriga lärlingarna i Karlstad på Ventilgatan. En värld kantad av både uppgångar och djupa, tunga stunder.

Under 2018 och 2019 års TV-dokumentär ”Lerins Lärlingar” ser vi några av skisserna som hon ställer ut i denna utställning.” Fri Sjöjungfru” som en längtan efter den frihet havet kan ge, och tavlan ”Förälskad Bläckfisk” får tolkas av dig som ser denna utställning. De flesta av tavlorna är inte till salu men några är det med prissättning på presentationen av verken.

Nationalparken i Vansbro fredag 24 maj

Nationalparken

Lockrop och lovsång från gänget bakom succéshowen Fäboland

Gänget som skapade och medverkade i succéshowen Fäboland är tillbaka med en ny musikfylld föreställning!

Följ med in i de djupa skogarna, in i byalagsgubbarnas, skogsmaskinernas och de mjuka mossbäddarnas land. Här hörs berättelser om mormorstallar, dragspel och motorsågar; om kaffekorgar och landskapsdjur; om gröna vågen, innerstadsfolk som möter skog i svindyra funktionskläder och om de som bodde här förr. Och gammelskogen får agera metafor för mångfald: en hyllning till tusentals sätt att leva.

Av och med två av Sveriges bästa folkmusiker Sara Parkman och Samantha Ohlanders samt prisbelönta kompositören Hampus Norén och poeten Jonas Gren. Regi av Lisa Färnström.

Välkommen till Nationalparken!
Foto: Louise Enhörning

INFO OM GRATISBUSS SAMT BILJETTER:

17:00 Sälen centrum, 17:08 Transtrand Stinas kiosk, 17:18 Torgås affären, 17:24 Lima Ungärde, 17:27 Limedsforsen Konsum, 17:42 Malungsfors Boa, 17:54 Malung centrum, 17:57 Malungs folkhögskola, 18:08 Yttermalung, 18:17 Äppelbo.

Återresa ca 21, efter föreställningens slut.

Gratis buss från Sälen-Malung ToR! Bokas per mejl lucas.stark@malung-salen.se

BILJETTPRIS grundskoleelever gratis,15-18 år 100 kr, scenpass 200 kr, ord. 250 kr (biljetten är reserverad för bussresenärer & betalas på plats på teatern med swish/kontant)

ARRANGÖR Vansbro teaterförening. Bussresan görs i samarbete med Riksteatern Dalarna och Malung-Sälens kommun.

Sidan uppdaterad 2019-05-16 av