Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

 • Kontakt

Familj, barn, ungdom

I Malung-Sälens kommun arbetar vi för att barn och ungdomar ska må bra och få växa upp under så trygga hemförhållanden som möjligt. Malung-Sälen ska vara en bra plats för familjer att bo på. För att nå dit finns verksamheter som kan erbjuda dig råd, stöd och hjälp.

Aktuellt

 • 2019-10-01

  En ny simhall ska utredas
  Idag den 1 oktober har Kommunstyrelsen tagit beslut om att Service- och teknikförvaltningen och Kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att ta fram ett underlag för utformning, kostnad och lokalisering för en helt ny simhall, enligt ett förslag från KSAU.Målsättningen är att ha ett färdigt kostnadsförslag innan årsskiftet.
  Läs mer
 • 2019-09-25

  Malung-Sälen tar raketkliv i Svenskt Näringslivs ranking
  I Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner har nu Malung-Sälen utsetts till Årets Raket . Kommunen går från plats 256 av landets kommuner ifjol till plats 98 nu 2019. Ett stort kliv uppåt med 158 placeringar, vilket gör att Malung-Sälen gör den brantaste resan av alla kommuner i Sverige.
  – Det är fantastiskt roligt att arbetet vi gör tillsammans med näringslivet ger bra och positiva resultat, säger Hans Unander (S),

  Läs mer
 • 2019-09-18

  Skinnarbadet stängs
  Den kommunala simhallen Skinnarbadet stängdes precis innan sommaren på grund av spår av legionellabakterier på alla avdelningar. Flera åtgärder har gjorts under sommaren och hösten för att få bort bakterien, men utan framgång och med anledning av detta kommer Skinnarbadet att fortsätta hållas stängt
  Läs mer
 • 2019-09-09

  Bli en FRG:are
  Efter våra två infoträffar i Lima och Malung kring vad det innebär att vara en del av Frivilliga Resursgruppen så har intresseanmälningarna börjat komma in.
  Läs mer
 • 2019-08-15

  Hörselrådgivningen flyttad
  Mer information om hörselrådgivningen hittar du här.
  Läs mer
 • 2019-06-20

  Nu försvinner högarna vid PD
  Nästan precis 5 år efter branden är äntligen alla tillstånd och undersökningar klara på rivningsmassorna ute på Malungs f.d. garveri.Kommunen har arbetat intensivt under våren tillsammans med länsstyrelsen, Vamas och Naturvårdsverket för att komma fram till en lösning för högarna och nu är det klart.Fortum Waste solutions börjar veckan efter midsommar att köra bort högarna. De högar som inte är förorenade kommer att köras upp till Vamas och användas i sluttäckningen på Malungs gamla deponi.De högar som har för höga föroreningshalter körs ned till Fortums godkända mottagningsanläggning för förorenade massor i Norrtorp, Kumla. Arbetena kommer att pågå under några veckor men beräknas vara klart lagom till Dansbandsveckan.Sedan återupptar kommunen arbetet med att undersöka de delar av fastigheten som inte gått att komma åt pga. högarna.Kontakta Vamas kundservice på 0280-185 80 för mer information.Mer att läsa om garveriet finns på hemsidan här.
  Läs mer
 • 2019-06-14
  Bullsjöns badplats
  Stöld på Bullsjöns badplats
  I torsdags inträffade en stöld på badplatsen vid Bullsjöns camping. Personalen upptäckte att badbryggan och livbojen saknades och livräddningsbåten har varit borta en längre tid. Stölden är polisanmäld.
  Läs mer
 • 2019-06-10

  Förskolan Hästen byggs ut
  Behovet av fler förskoleplatser blir allt större och kommunen har nu budgeterat 33 miljoner kronor i en utbyggnad av tre helt nya avdelningar på förskolan Hästen med plats för ca 60 barn.
  Läs mer
 • 2019-05-29
  Hans Unander (S), Mikael Östling (M), Pär Kindlund (C), Mats Larsson (SD), Thomas Ericsson (L), Lars-Erik Bech (V)
  Kränkande kommentarer inte okej
  Det har kommit till vår kännedom att det florerar flera personliga påhopp och kränkande kommentarer och påståenden om kommunpolitiker, tjänstemän och statliga företrädare.
  Läs mer
 • 2019-05-21

  Kjell Jansson tackar för sig
  På tisdagen var det avtackning för Kjell Jansson som varit VD och koncernchef på Malungs Elnät och Elverk mellan 1999-2019. Den 31 maj går han i pension.
  Läs mer
Sidan uppdaterad 2018-02-20 av